6 november 2016
17:30

Referat: Örebro SK Futsalklubb - Söder Futsal

ÖSK Futsal välkomnade Söder Futsal till premiären i SFL med en publiksiffra på 622. Kvälllens match hade en perfekt inramning.

ÖSK öppnar i ett vansinnigt högt tempo. Söder hinner dock inte med. Varken att värja sig mot kontringar eller ta bort ytor i det uppställda försvarsspelet. Först efter cirka tio minuter och ställningen 0-3 börjar Söder hitta rätt i uppställningarna och få spelet att stämma. Tyvärr får ÖSK även 4-0 men Söder fortsätter lyfta sig och har en hel del halvchanser och några riktigt heta där ÖSK Futsals målvakt Simon Johansson visar varför han är landslagets senaste målvaktstillskott. Efter ett bra snack under vilan är det Söder som börjar andra halvlek bäst. Srecko Baic sätter äntligen 1-4 och Söder vädrar lite morgonlyft och trycker på. Simon i ÖSK Futsals mål fortsätter att storspela och tolv minuter in i halvleken börjar ÖSK Futsal ta tillbaka taktpinnen. När 1-5 kommer går luften ur och Söder tappar återigen fokus. 1-9 är för stora siffror sett till matchen som helhet men det råder inget tvivel om att söndagens bästa lag vann.